Nå har tiden kommet for å fortelle litt om min opplevelse av førjulstiden og selve juleaften. Alt har vært annerledes i år. Etter hofteleddsdysplasi operasjonen min for akkuratt en måned siden på selve juleaften, har livet vært snudd om. Men tiden har gått fort allikevel. Sykehusetiden har vært utrolig lærerik, litt skummel, tøff men samtidig koselig og god. Jeg er veldig takknemlig for all hjelp jeg har fått av leger, kirurger, sykepleiere, fysioterapeuter, familie og ikke minst flere andre pasienter som var så hyggelige og gode. Og jeg håper alle får en god jul. Alle ute og inne, nærme og langt borte, nære og ukjente og ikke minst de som sliter mest med sykdommer, ensomhet, sorger og vonde følelser. Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe alle som har hjulpet meg tilbake, og ikke minst hjelpe alle de som faktisk trenger det mest. Men først må jeg bli helt frisk selv. Og jeg føler tiden nærmer seg. 

Er veldig godt å tenke tilbake å se hvor langt jeg har kommet siden sykehuset. I år på juleaften hadde jeg en av mine største fremskritt hittil takket være pappas motivasjon, og i tillegg fikk jeg levert en gave til en gammel venninne, vært med Mamma i kirken sammen med min bestevenninne og hennes familie og ikke minst hatt en hyggelig julekveld. Det er ikke så lett å få til alt når man hopper rundt på krykker og går på sterke smertestiller +++ Men denne tiden har vært fin uansett, hvis vi ser vekk fra lille juleaften.. Da fikk jeg virkelig oppleve året uflaks dag. Klarte å skli med krykkene så jeg måtte ta meg imot med det opererte beinet som jeg sliter med enda to dager senere i tillegg til de vanlige smertene.. Jeg ble dyttet vekk inni bokhandelen av en gammel dame som brøt seg frem så jeg nesten falt, og en kar som har gjort meg vondt og som jeg aldri ville se igjen.. Dukket opp på døra mi.. Var helt kaotisk dag.. Og vond.. Men heldigvis er gode venner bare en telefonsamtale unna, takk og lov for det. I slike tider som det her er det mye godt men også mye vondt som skjer.. Jeg håper alle tar vare på de rundt seg, og får en så god jul som overhode mulig. XOXO MaritaDa har jeg allerede hatt flere dager hjemme med familien, ja litt over en uke faktisk, da jeg kom hjem tirs. 2.des. Har vært en skikkelig overgang fra sykehuset og til å komme hjem, men nå begynner virkelig ting og bli bedre. Under denne tia har jeg klart å bli enda mer selvstendig, tatt ut alle sting fra de åtte operasjonspunktene og blitt mye tryggere på smerter og kroppen min. Har dessverre ikke orket å blogge da tia har vært veldig slitsom og tung. Men nå går ihvertfall alt bare en vei, og det er fremover.

Jeg er og har vært så glad og lett den siste tiden, og ikke minst så utrolig takknemlig for den herlige behandlingen jeg fikk på sykehuset og at jeg i det hele tatt har fått operasjon og opphold gratis. Jeg må si jeg er stolt av den delen av politikken i Norge. Er jo tross alt bare vinn vinn situasjon å få folk friske så vi kan yte mer for landet og ikke gå på trygd og uføre pga noen skader vi ikke har råd til å betale for oss. Jeg hadde nok vært en dem som aldri kunne fått operasjonen jeg trengte hvis vi måtte punge ut med alt... Men her i Norge er poltikken smart og vi er en av få land som har funnet ut av dette er lønnsomt. Og det at jeg er født her med dette systemet og i dette årtusenet der alle nesten får hjelp, DET er jeg så varm i hjertet for og evig takknemlig for at jeg har ikke ord! Så TAKK til Gud eller tilfeldigheten eller hva som sto bak dette, jeg er hvertfall Veryyy Veryy GRATEFUL! <3
 


Marita
Denne bloggen er skrevet av ei 20 år gammel og positiv jente, som tar en dag av gangen. Sliter med utmattelse og i tillegg til hofteleddsdysplasi og slitasje prøver jeg å leve så normalt som mulig. Dette er en blogg om min hverdag. :


Legg meg til som venn
Arkiv


· Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Februar 2014Kategorier


· Blogg · Operasjon og helse · photo · videoSøk i bloggen
Linker


· blogg.noDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits