Da har jeg nettopp kommet hjem fra en time hos min nye psykolog, og er veldig fornøyd. Merkelig at det er JEG som forteller dere dette, da jeg var så imot at jeg skulle dra til slikt tidligere. Men er jo så absolutt ikke noe shame i det hele tatt! Noe jeg endelig har fått lært meg. Har alltid følt at jeg må være svak og hjelpeløs person og nærmest gitt opp livet før jeg kunne oppsøke en psykolog, men man trenger jo så absolutt ikke være der. Derimot har vi alle problemer, og ingen er jo perfekte selvom mange av oss later til slik, så kan det alltid være godt å ha noen å dele tanker eller bekymringer med. På den måten kan bekymringene eller problemene oppleves på en mye enklere og tryggere måte. Det er ikke alle problemer vi kan løsne selv, og det er ofte enklere hvis man får se ting gjennom andres øyne og spesielt med erfarne øyne. Og hvis man er så sterk at man klarer å legger alle stolthetstanker unna og ber om hjelp enten for store eller små ting, så er man så absolutt en modig person i mine øyne!

Selv så har jeg en stor operasjon i vente, og da må jeg innrømme at det er godt med litt gjennomgang i tankene før den store dagen kommer. Nå er jeg faktisk kommet dit i livet at jeg er litt stolt som kan si jeg går til psykolog! Har du vært hos psykolog før?Utrolig koselig dag ute med Ya Awa på liten shoppingrunde, trasking i Karl Johan, skravling og kako kos slår aldri feil! Var litt salg på bik bok i dag så fikk kjøpt meg med mine få penger en deilig kosebukse og en søt genser for det jeg hadde med, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd! Etter å ha gått ferdig rundt fikk vi besøk av min gode venn Andreas mens vi satt på exspresso house. Noe som var kjempe koselig. 

Ellers i kveld har det blitt farmen repriser, og nå har såklart har klokka tikket i en enormt fart og burde absolutt hoppe til køys nå. God natt alle sammen! ♥#shopping #bikbok #expressohouse #kako #frappe #friends #happy


Er deilig å ha god tid om morgningen før man skal utføre planene sine. Så nå har jeg akkurat stelt meg litt, mens jeg slapper av med Sex and The City serien for andre gang. Har hatt en tv på rommet mitt en liten stund nå, og om ikke lenge skal den nok ned i kjellerstua igjen. Dermed prøver jeg å få kost meg så mye jeg kan med den mens jeg enda har den her oppe. Har faktisk alltid ønsket meg tv på rommet siden jeg var liten, så er litt stas. Dere vet, det små gledene! 

I dag skal jeg nemlig møte en nydelige venninne av meg, Ya Awa. Da jeg har vært så mye i ro de siste dagene, har jeg så absolutt energi nok til å møtes en koselig tur i sentrum. Ikke akkurat hverdagskost  dette her, så må si jeg gleder meg veldig! Ønsker dere alle en flott dag i dag! God kveld alle sammen! Dagene går og det skjer vel egentlig ikke så veldig mye. Har jo tross alt lagt fra meg alt som drar energi ut av meg, slik at jeg kan ha en fin og overkommelig hverdag. Som nevnt før sliter jeg jo med utmattelsesproblemer, hofteskader og litt til, og dermed måtte tilpasse hverdagen min litt ekstra enn det en gjennomsnittlig 19 åring gjør. Men men, alle har sine gleder og sorger. Og jeg trives best når jeg fokuserer på de små gledene i hverdagen min som dukker opp selvom jeg ikke alltid har nok energi til å være sporty eller finne på ting med venner. Noe som var lykkerusen min før, som jeg nå har måtte kraftig redusert. Men mye ordner seg med rett innstilling! Selvom dagene kan være grå trenger man ikke trekke for gardinene.Noen gleder i min rolige hverdag kan være:

☆ Sette seg ned i kosekroken å nyte en god bok. Leve seg inn i en annen verden der bare fantasien som stopper grensene i tolkningen av ord.

☆ At vi bor i ett av verdens flotteste land, med en nydelig natur. Så er fritt frem for en skogstur når litt energi er samlet opp, og i mitt tilfelle betyr det godt underlag for hoftene og frihethetsfølelsen jeg får når jeg er i naturen.

☆ Og igjen, vi bor i verdens flotteste land (haha) og har et velfungerende system og samfunn som tilbyr hjelp når det måtte trenges.

☆ Selvom jeg ikke alltid orker å ha besøk eller møte venner ute, så har man alltids en telefon å ringe med eller kan tekste med slik at man får inn litt sosialt allikevel.

☆ Familien er alltid rundt meg og støtter meg uansett hva det måtte være. Kan være angst for å dra til sykehuset (enda ikke vandt) eller bare trenger å snakke.

☆ Jeg har virkelig tiden til å gjøre ting jeg ellers aldri hadde fått tid til hvis jeg får litt "kick up energi" dose, som dukker opp av og til. Takket være at jeg er så mye i ro.

☆ Man lærer så enormt mye om seg selv når man detter litt utenfor samfunnet og må kjøre en helt annet retning enn alle andre.

☆ Jeg har rent vann i springen, eget rom med deilig seng, mat i kjøleskapet, tak over hodet og tilgang til klær og varme, tv og mobil, familie og venner. Og hjelpen er alltid nær selvom helsesystemet kan være litt kronglete til tider. Men jeg skal ikke klage, jeg får hjelp og støtte. Men når jeg er bra i hofter og hodet vil jeg støtte trengende som enda har ett håp om ett liv som mitt, mennesker som ikke er så heldige som meg og deg. Derfor gleder jeg meg til å komme meg i arbeid igjen når jeg er "ready to go", men penger gjør en ikke lykkelig men heller bidrar til god helse og oppfyller de grunnleggende behovene vi alle har. I mellomtiden er jeg i stand til desto like viktig støtte, nemlig i form av nestekjærlighet i mange størrelser og former. Vi kan alltid gjøre noe for noen!

 

 

#kjærlighet #støtte #omsorg #positiv #gleder 


Et barndomshjem er noe veldig verdifullt. Det ligger historie i veggene, møblene, omgivelsene og i bekken utenfor. Enten på godt eller vondt, men man har ett bånd til eiendommen på en eller annen måte uansett. I helgen besøkte vi jentene i familien det flotte barndomshjemmet til mamma, som er omringet av den vakre norske naturen. Selv har jeg viet mange timer og minner til dette stedet, og jeg har alltid følt meg varm om hjertet med tanke på ordet "Hedalen". Men nå er det på tide at nye eiere tar over, da ingen i familien kan ta over huset etter at mine besteforeldre gikk bort for flere år siden. Noe som er veldig trist, men slik er nå livet.

Minnene vil jeg nok alltid ha med meg, og jeg er takknemlig for alle familiesammenkomstene, tiden med besteforeldrene mine og roen fra landsbygda. Og bare naturen er jo en gave i seg selv å få være omringet av. Da huset ligger i sør-Aurdal kommune i Oppland fylke, er det absolutt noe helt annet enn det ellers travle bylivet her i oslo. Må innrømme at jeg nytt hver minutt jeg har tilbrakt i denne flotte bygda mens vi var her i helga, lillesøster, mamma og jeg. I tillegg var to av mine tanter også på besøk. Alltid koselig å se familien igjen. 

Okei... Nå er dagen kommet.. Ifjor sommer ble jeg virkelig slått ut pga hofteskadene mine etter all for mye og feil trening som fikk frem dysplasi i høyre hofte og slitasje i hofteleddet i venstre.. Og nå har endelig brevet kommet angående operasjonen. Om seks dager fra nå er det eksakt en måned til jeg skal få narkosen og håpe at jeg våkner til noe bedre i høyre hofte. Det er veldig skremmende, men er jo på tide å få hjelp etter snart to år med merkbare vondter og smerter av og på. Håper alt ordner seg, og har heldigvis en hel måned til å roe ned nervene på. Håper hvertfall jeg rekker å falle til ro før operasjonen, for nå er jeg ikke annet enn veldig skremt. I dag møtte jeg min gode venninne Nina, der vi begynte å planlegge litt mer av bursdagsfesten hennes. Temaet er såklart Halloween, da dette foregår dagen etter den store dagen, noe som blir super kos! Selv vet jeg ikke helt hva jeg skal kle meg ut som, men lillesøster har hvertfall kjøpt inn en panda one-piece, noe hun er utrolig nusselig i! Hennes og Mauritz har tydeligvis fått inn litt kostymer, så absolutt verdt en titt! 

Da vi hadde tenkt litt hit og dit og fått masse ideer var det på tide å komme i gang med noe fysisk arbeid. Dermed tuslet vi iskalde ned til Rema 1000 for å handle inn søppelsekker og litt annet vi trengte, før vi gikk i gang med å lage litt dekorasjon til leiligheten. I kveld begynte vi med litt dekorasjon til glassdøren fra gangen hennes og inn til stuen, noe dere ser bilder av under her. Vi klipte ut maler med forskjellige figurer før vi klipte ut disse i selve posen og dekte hullet med matfolie. Noe som ble kjempestilig! Og dette tok litt lengre tid enn vi tenkte, så vi får fortsette med resten av leiligheten senere. Men gøy var det! Noen andre som har noen halloween dekor tips? 


#halloween #dekorasjon #kreativ #friends #fun
I dag har de gråe skyene vikte unna og solen skinte på fullt. Mamma og jeg tok en liten tur bort på et loppemarked på en av nærskolene og vi fikk tak i flere store kupp. Selv er jo veldig interessert i så mangt, alt fra universet til hvordan man legger gulvfliser riktig, haha! Så fikk tak i noen supre og interessante bøker til mitt lille bibliotek på rommet mitt. Egentlig er jeg ingen lesehest, men er alltid greit å kunne ha noe å dra frem når det måtte passe seg. Ellers har damene i huset her kost seg med masse film i stuen i dag og slappet av rett ut. Vært en slitsom periode for tia så dette var virkelig fortjent! 

#books #freetime #loppemarked #movie
Når man først har en blogg og er såppas glemsom som meg, så er det godt å kunne se tilbake på hva man har brukt dagene til i ettertid. Dermed tenker jeg å ramse opp litt fra de siste dagene som nå har gått. Ikke det at så mye har skjedd, men på tirsdagen var det faktisk en litt mer normal dag enn det jeg har opplevd på lenge. Det ble både hopp og sprell i oslo sentrum med min kompisen min, Andreas. Vi tusla rundt, koste oss på cafe og turet innom meg mot kvelden. Var virkelig deilig å være så mye i bevegelse, men merket desverre med en gang hvor utslitt kroppen ble etter at den fikk roa seg ned mot natten. Men men, det var absolutt verdt det!

Dagen etter, altså Onsdagen, var det rett og slett for det meste en restitusjonsdag etter gårsdagen. Men det ble likevel en liten tur på morrobutikken, Standard, i oslo sentrums gater med Nina og Camilla. Nina skal ha bursdagsfest den 1.nov med Halloween som tema og dermed er standard den perfekte butikk for både utkledningstips og festsaker. Ellers ble det en rolig kveld med skyping og greier. Kos! #Oslo #friends #Operaen #fun #cafe #Standard #Halloween
I dag har mye skjedd, på både godt og vondt. Men da jeg liker å fokusere mest på de positive tingene så vil jeg fortelle om dagens høydepunkter! Etter at alvoret var over tok lilleøster og jeg å så på en kjempe fin film som heter" Going The Distance", en virkelighetsnær Romantisk Komedie fra 2010. Er absolutt å anbefalle om du ikke har sett den, og liker slike sjangere. 

Ellers har min gamle barndomsvenninne og jeg tatt oss en rolig skogstur i dag mot kvelden, noe som var utrolig deilig og hyggelig. Man merker virkelig at høsten har kommet for fullt da lufta er friskere og kaldere og ikke minst har naturen forandret seg til noe enda vakrere enn normalt! Jeg må si jeg ELSKER denne tia på året! Men etter ett par timer med godsnakk og natur var det veldig deilig å komme hjem til hamburgere og lørdagskos med familien. 
#autumn #Høst #Positivitet #Bilder #Natur #lørdagskveld 
Sometimes it goes left.. But sometimes it also goes RIGHT! Nå er ikke jeg så innmari flink i engelsken min dessverre, men poenget er nok tatt. Selv om man sitter fast i en krevende periode i livet til tider, så betyr det ikke at man blir der for alltid. Som regel hjelper det mye å løfte opp hodet å la tankekraften styre oss oppover. Positivitet. Minner. Håp. Drømmer. Ja, det er mye i tankene våres som kan hjelpe oss på vei. Ofte har tankene den autoriteten til å styre følelsene våres, og hvis man klarer å få endret det vonde og likegyldige følelsene til noe mer livlig og positivt er man på god vei til å komme seg forbi de tunge tidene.

Det er ikke lett, men noe jeg pleier å gjøre er å trekke meg litt tilbake fra det som drar meg ned og heller lage en Safe Zone med god stemning rundt meg. Telys, dimmet lys, fotoalbum, finne frem skrivebok å skriv ned fremtidsønsker, høre på Feeling Good Musikk og leve seg med, chatte med gode venner, finne frem en god bok eller ta frem en gammel hobby som strikking, scrapbooking eller hva som helst. Det har seg slik at atmosfæren kan påvirke hvordan vi har det inni oss, og sammen med tankene kan vi utrette store ting for oss selv. #Psykologi #atmosfære #tankekraft #Følelser #Positivitet

 

 


Marita
Denne bloggen er skrevet av ei 20 år gammel og positiv jente, som tar en dag av gangen. Sliter med utmattelse og i tillegg til hofteleddsdysplasi og slitasje prøver jeg å leve så normalt som mulig. Dette er en blogg om min hverdag. :


Legg meg til som venn
Arkiv


· Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Februar 2014Kategorier


· Blogg · Operasjon og helse · photo · videoSøk i bloggen
Linker


· blogg.noDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits