De siste dagene har vært utrolige rolige. Jeg har vel egentlig ikke gjort annet enn å holde soffaen med selskap og følt meg som et slask. Vet ikke hvorfor, men jeg har rett og slett vært enda mer sliten gjennom hele dagen den siste perioden. Lurer på hva det kan være? Det eneste jeg håper på er at jeg skal få mer energi og til å gjøre mer, være sosial og studere litt om ikke lenge, selvom jeg ikke blir kvitt utmattelsen på sikkert noen år har jeg hørt... Regner med at jeg er mer sliten nå pga den lille forkjølelsen jeg har og at det har vært mye å forholde seg til av tanker av ting som skjer rundt meg denne tiden. 

 
Man orker dessverre ikke å blogge hele tia og hver dag, men nå kommer det hvertfall et nytt skriveri fra meg. De siste dagene har det gått i litt kjærestetid, men også hvert unormalt flink til å rydde og ordne opp. Har rett og slett hatt husarbeid gøts noen dager nå, haha, ikke noe å klage på det altså, er alltid gøy å overraske familien med litt ekstra luksus fra tid til annen. 

Utenom dette har jeg ligget rett ut... Merker jo såklart at jeg sliter med utmattelsen når nesten faller sammen hvis jeg har vært i nærheten av en normalt aktiv dag som før i tia. Men jeg prøver så godt jeg kan å finne en god ballanse slik at hverdagen blir lys og fin uansett! Men med skolen har det ikke gått like fint, men jeg jobber med saken, ting skal ordne seg og har nok av planer og løsninger på lur!

I dag har mammas gode venninne sin datter fylt ti år, og dermed ble det en lita og fantastisk koselig tur innom henne i ettermiddag. Hun er så utrolig flott jente, så det var bare en glede å ta meg tid til å lage et hjemmelaget kort til henne. Siden hun elsker rosa, så ser man dette på gaven og kortet, og jenta selv ble så glad at jeg nesten ble litt rørt selv. Ble en fargerik outfit også i dag, og endelig har jeg fått linsene mine i samme slengen. DIGG! 

Ble også en lita tur innom en kompis av meg, noe som er lenge sia nå. Så det var hyggelig å slappe av litt med prison break og pizza på lørdagskvelden. Håper dere har hatt en fin kveld også, me preikas! 


I dag tidlig prøvde jeg å lære meg hvordan jeg skulle krølle håret med rettetanga mi, noe jeg brukte mye lenger tid på enn forventet. Måtte nok titte på noen youtube videoer for å skjønne hvordan jeg skulle vri håret og tanga for å få til noe som helst, men det kom seg litt etterhvert. Må innrømme at jeg trodde det var mye enklere enn det viste seg å bli, er fort gjort når man ser hvor fint og lett en øvet hånd gjør det. Gjett om det skal øves fremover!

I dag ble det også en veldig koselig tur til en liten park sammen med kompisen min Johan. Alltid koselig å komme seg ut litt å skravle om alt og ingenting, tross den kalde lufta som begynner å spre seg utover landet på denne tia av året. Men "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", er det ikke sånn? 

Da var jeg tilbake i Norges hovedstad Oslo, etter en kort tur innom feriehuset vårt med mamma. Noe som har vært kjempe koselig! Jeg tok noen bilder med mobilen, da speilrefleksen ikke har noe strøm for tia, så kvalitet blir det nok ikke denne gangen.

Må si det er utrolig deilig å reise litt bort fra tid til annen, og somsakt jeg elsker litt variasjon i livet! Som man ser på bildene ble det både peiskos og kakaokos på oss i går kveld, og med tanke på kulda der nede var ekstra koselig! Vi kom ikke frem før elvetia så det var absolutt en deilig avslutning på dagen.
Det har vært en effektiv dag med både rydding, bretting, besøk av kjæresten og nå snart er middagen ferdiglaget, nemlig laks med brokoli i form, NAM! Den er virkelig å anbefale, og oppskriften finner du HER! Mens maten er i ovnen driver jeg å pakker baggen min, slik at Mamma og jeg får dratt så fort som mulig etter maten. Vi skal nemlig en liten tur til feriehuset vårt i sverige for en dag, noe som blir kjempekos! Etter en såppas hektisk dag, blir det nok rett på fyring i peisen og kakao når vi kommer frem, jeg ønsker dere alle en fin kveld også! 


1. Jeg kunne hatt etternavnet "Bolle", hvis ikke generasjonen før meg byttet navn til det vi heter i dag. Haha! 

2. En dag når jeg var i barnehagen i en alder av 1,5-2 år klarte jeg å faceplante i en nedoverbakke når vi lekte pga mine for store sko... Har arr under nesen den dag i dag. Heh.. #Unik

3. Jeg har alltid vært en veldig aktiv person, noe som tilsier 7 år med ballett, kor, ett par forskjellige typer freestyle dansekurs, et hiphop kurs, etterfulgt av noen år med ridning, basket og tilslutt Cheerleading i tre glade år før jeg endte opp med hofteskadene mine og utmattelsen.


 

4. Jeg har aldri hatt lyst til å bli voksen, så bursdager har jeg aldri nytet fult ut.

5. Jeg elsker variasjon, da mener jeg variasjon i alt ellers kan jeg gå fort lei. Men er heldigvis veldig tålmodig så kan jobbe på tomgang. HAHA

6. I 8.klasse begynte jeg såvidt med litt maskara, og det var ikke før i 10.klasse jeg begynte med hverdags sminken.

7. Familien min eier to kaniner, Glittre og PeeWee.

8. Jeg liker meg best på høsten, da det er så fine farger og friskere luft.

9.  Det tar veldig lang tid før jeg får brunfarge, må helst til Afrika i to uker for å få en ordentlig farge.

10. Jeg er veldig nysgjerrig person, elsker å reise rundt og hadde jeg hatt penger ville jeg dratt jorden rundt! 

 
Jeg må innrømme at jeg er veldig, VELDIG fornøyd akkurat nå! Endelig har jeg fått tak i en kvalitets rettetang som ikke ødelegger håret mitt, da jeg i alle år har brukt en billig tang som har slitt veldig på håret. Denne tangen bruker ikke ren varme for å rette, bølge eller krølle håret, men heller hjelp av infrarøde stråler og damp. Jeg gikk tilfeldigvis forbi en av bodene på Oslo City i går, der en veldig hyggelig jente ga meg en smakebit av hvordan den fungerer. Og jeg måtte rett og slett komme tilbake i dag  for å ta en med meg hjem, ganske stilig med alle fargene man kan velge mellom også. I tillegg fikk jeg et deilig hår serum med på kjøpet, noe jeg ikke klagde på. Det eneste var at jeg skulle få med meg en oppbevaringsmappe til rettetangen med på kjøpet, men dessverre lå ikke denne i esken når jeg åpnet den.. Får håpe den samme jenta står der neste uke så jeg får spurt etter den også.

Jeg fant ut at de selger samme tang på Coverbrands, og det til faktisk litt billigere pris enn det jeg kjøpte den for, så det er absolutt verdt en titt innom å titte der - Klikk deg rett inn på siden -HER - Jeg skjønner det veldig godt, men samtidig ikke. Vi trenger ett system, litt press for å få oss i gang og regler slik at samfunnet ikke blir rotete og uorganisert men... Ser man fort over hvordan vi lever, så er vi så og si like alle sammen, hvertfall oss i her i norden. Vi legger opp hverdagen og livsløpet etter så og si de samme målene og stresser etter klokka for å rekke alt vi må gjøre, ellers er det jo krise! Det er jo ganske effektivt, og ting må jo gjøres og fikses for at alt skal gå opp her i verden og i den enkeltes liv, men mange av oss rekker ALT utenom å leve. 

Selv har jeg vært i den bobla, jeg hadde skole, nesten daglig treninger, gjøre lekser, husarbeid og jobb, og allerede nå har jeg ikke nevnt venner og søvn. Egentlig høres dette ikke så ille ut, MEN igjen jeg fikk ikke tiden til å strekke seg, men jeg prøvde så godt jeg kunne. Av og til måtte jeg også velge mellom lekser og søvn, og tanken på å sette meg ned i hagen og ta en kopp te og nyte at jeg i det hele tatt eksisterer fantes ikke i en eneste lita celle i kroppen. 

Det er så lett å tenke at helse er hva du mater kroppen din med og trim, men det viktigste er nok å ta noen minutter med ro hver dag og helst mer slik at sjela får stresset ned litt og det å prioritere hverdagen på en annen måte. Jeg trenger ikke være best i alt, så lenge jeg gjør det okei på skolen, trener ett par ganger i uka, nyter livet med familie og venner og ikke minst alenetid for litt ro i sjela og tilslutt men ikke minst få nok søvn. Da er nok livsbalansen godkjent og helsa på sin plass.Dette måtte jeg lære på den harde måten... Og straffen ble utmattelse og skade i hoftene som jeg vil være preget av lenge..  Men bedre lært sent enn aldri spør du nå meg, jeg håper bare så mange som mulig slipper å havne der jeg er nå, men uansett hva som skjer, så ordner det seg med et positivt sinn! NYT HVERDAGEN! 
I dag er det Onsdag...I dag er det fri fra skolen, akkurat som i går. Men ikke fri fra utmattelsen som drar meg ned hver gang jeg prøver å være litt normal. Bare det å besøke, dra ut eller ha besøk av venner/kjæresten suger energi ut av meg, akkurat som skolearbeidet, selvom jeg endelig har fult lager med motivasjon og læringslyst. Det kom noe positivt ut av friåret mitt i fjor heldigvis! Selvom det å ligge på soffaen med smerter i kroppen dag inn og dag ut ikke var særlig festlig.Men nå er det problemet lettet på, ikke borte, men under kontroll forhåpentligvis frem til den kommende operasjonen.

Bare tanken på alt som skal gjøres fra små hverdagsplikter, det sosiale, møte opp på skolen... Ja det å rett og slett sanse inn alt som skjer rundt meg av lys, lyder, mennesker, bevegelser og ordene fra munnen til lærern som jeg skal notere ned og fighte meg opp for å prøve å huske... Suger den lille energien jeg har igjen ut meg. JEG HATER Å KLAGE! Derfor gjør jeg det så og si aldri. Av person er jeg meget positiv og ser alltid et lys i tunnelen, men av og til hvis jeg ikke har passet  nok på å få hvile fra omverdenen og kravene derifra blir jeg dratt ned under jorden og det er ingen lys i tunnelen lenger. 

Jeg er sliten.. Hele tiden... Men somregel er det ingen som merker dette. Jeg vil leve normalt og dermed dytter jeg vondter og skyen av utmattelse fra meg så lenger jeg makter, bare for å prøve å fullføre noen fag på skolen, bare for å ha litt kjærestetid, bare for å være en del av familien og le litt med venner. Men hver minste lille ting er en psykisk kamp, og det... tar mye energi. Men jeg vil heller ikke at folk skal se og føle på alt jeg føler, er redd de hadde blitt skremt eller behandler meg annerledes som om det er synd på meg. For hva er meningen med å prøve å leve som før da? Det er dette som holder meg oppe.  Jeg må gjøre det beste ut av situasjonen, og dermed ser og oppfatter man meg som normal..  Man må bare finne sin særegne balanse i hverdagen.

Jeg er ikke alene om ha føle på en tøff hverdag, det finnes så mange der ute med verre problemer enn meg, jeg synes det er forferdelig trist å tenke på. Så en dag når jeg har kjempet meg gjennom en utdannelse skal jeg få hjulpet til, strekket ut hånden min til noen som trenger den, akkurat slik som de som hjelper meg nå i dag. Jeer evig takknemlig. For en dag blir jeg nok frisk igjen, frisk fra utmattelse og alt det medbringer og frisk fra hoftesmertene og den stadige kvalmen den bringer med seg. I Have A Dream, A Dream To Be Free! I dag vil jeg anbefale noen nye produkter som har falt i smak hos meg. Jeg håper disse kan hjelpe flere av dere, men husk at ikke alle hårtyper trenger de samme produktene. Men hvem vet, kanskje gjør disse produktene underverk for deg også, slik som mitt? Snurr film!

 
Tross litt små sjuke som henger igjen og null bruk av selvbruningsprodukter ble det en liten shoot denne morgningen. I helgene klarer jeg ikke sove så mye lenger enn til klokken 09.00, så hvorfor ikke ta seg en lita tur ut da. ? Merkelig nok ser jeg unormalt hvit ut på bildene, men det beviser nok bare hvor typisk norsk jeg er. I tillegg fant jeg ut at speilrefleksen min ikke har autozoom så da ble det ikke like mange blinkskudd som jeg håpet på, haha. Typisk meg å ikke tenke på å sjekke om kameraet hadde denne funksjonen når jeg kjøpte det for fire år tilbake. Ikke det at jeg hadde noe erfaring med disse "avanserte" kameraene på den tiden heller haha. Så får vel skylde på det. Next time I know! 


Deilig var det å få følt litt på den kalde høstluften i dag da jeg fortsatt er syk, rett og slett en oppfrisker! samt med sol og flott vær dro jeg med lillesøster og en venninne en tur på loppemarked på barneskolen vår. Det er nok en god del år siden sist, men jeg har masse gode minner derifra fra yngre dager.

Men mot kvelden har det nok blitt soffakos her hjemme med lillesøster, pledd og den nye snacks skåla mi fikk en ny og kjærlig plass på stuebordet. God Helg alle sammen!
Da har jeg fått meg nye briller, noe som har vært veldig uvant for øyene mine da jeg har gått flere uker uten noen ting. De ble bestilt som backup for linsene jeg venter på og ikke minst til kveldsbruk, noe jeg trenger for å la øynene puste. så da blir det brilletid i seks dager til! Upraktisk, men bedre enn intet.

Etter å ha kjempet meg gjennom skoledagen i dag med forskjølelse, kvalme og hele pakka, lå jeg rett ut resten av kvelden. Lenge sia jeg har vært ordentlig sjuk nå, så det var vel på tide.
I dag hadde jeg egentlig fri fra alt som het skole, men en times tid måtte selvfølgelig tilbringes på skolen alikevel før jeg kunne dra hjem igjen. Skulle bare ha ett lite møte, men ble vel så sliten fordeom desverre. Men litt tid med kjæresten på kveldninga ordna seg alikevel.

I det siste har det blitt veldig mye for meg med både skole, kjæreste, venner og besøk til forskjellige steder som hjelper meg angående diagnosen min... så det er ikke lite lett å fighte opp energi og livsgnist til tider.. noe man ser ved min meget "aktive" blogg....

Hofteproblemer og smerter sammen med utmattelsesproblemer og evig tretthet kan jeg herved nå fortelle er en dårlig kombo! But keep going on, tvi tvi til neste gang ♡


Marita
Denne bloggen er skrevet av ei 20 år gammel og positiv jente, som tar en dag av gangen. Sliter med utmattelse og i tillegg til hofteleddsdysplasi og slitasje prøver jeg å leve så normalt som mulig. Dette er en blogg om min hverdag. :


Legg meg til som venn
Arkiv


· Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Februar 2014Kategorier


· Blogg · Operasjon og helse · photo · videoSøk i bloggen
Linker


· blogg.noDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits